Werkwijze
De KIT methode
Ons KIT-model, geïnspireerd door de taxonomie van Bloom, biedt een praktische manier om kennisniveaus op te bouwen en toe te passen. Het model neemt deelnemers mee door drie duidelijke fases, van het opdoen van basiskennis tot het creëren van maatwerkoplossingen die duurzaam en effectief zijn.
Het KIT-model is daarom niet alleen gericht op het opbouwen van een gezamenlijke uitgangspositie, maar eindigt altijd met maatwerkoplossingen. Dit maakt de uitkomsten duurzaam, relevant en direct toepasbaar in de praktijk.
Kennis (K)
Alles begint met een stevige basis. In deze fase leren deelnemers de belangrijkste feiten over generaties, zoals hun tijdsperioden en karakteristieke kenmerken. Wist je bijvoorbeeld dat Generatie Z bestaat uit mensen geboren tussen 1997 en 2013? Deze gedeelde basis zorgt ervoor dat iedereen dezelfde startpositie heeft en effectief verder kan bouwen.
Inzicht (I)
De volgende stap is begrip. We duiken dieper in de oorzaken achter gedragingen en kenmerken van generaties. Aan de hand van concrete voorbeelden en heldere uitleg leren deelnemers de verschillen en overeenkomsten tussen generaties te herkennen. Dit helpt hen om niet alleen te begrijpen wat deze groepen onderscheidt, maar ook wat hen verbindt.
Toepassen (T)
In de laatste fase gaan deelnemers aan de slag met het toepassen van hun kennis en inzichten. We reiken praktische tools aan waarmee zij zelf oplossingen ontwikkelen. Omdat de eerste twee fases van Kennis en Inzicht al doorlopen zijn, komen deze oplossingen volledig vanuit de deelnemers zelf. Dit zorgt ervoor dat de ideeën beter aansluiten bij hun praktijk en duurzamer zijn dan kant-en-klare oplossingen. Tijdens deze fase presenteren de deelnemers hun resultaten, wat eigenaarschap versterkt en de impact vergroot.